Stichting Beheer Kerckhaen
Verslag van de participatieavond in de Kerckhaen d.d. 22 januari 2016.

Voor deze avond is Kees Vlaanderen gevraagd, als spreekstalmeester op te treden en de avond aan elkaar te praten.
NdL. krijgt het woord en opent de nieuwjaarstoespraak. (zie bijlage). Het is dit jaar 10 jaar geleden, dat de Kerckhaen is heropend door SBK.
Bart Bakker krijgt het woord en vertelt eerlijk, hoe de zaken gaan. Tevens benadrukt hij, dat wanneer hij kans krijgt in een drukker etablissement te komen, hij dit zal doen. Hij blijft dan nog 1 jaar de zaken in de Kerckhaen runnen.
Han Hefting krijgt het woord en licht de cijfers toe via sheets, die hij op een groot beeldscherm toont. Ziet er erg begrijpelijk uit voor de gemiddelde participant. Door afschrijvingen komen we in de rode cijfers te staan. Financieel hebben we nog steeds een buffer van € 30.000,=, al blijft er weinig over voor extra reparatiewerkzaamheden indien nodig.
Marjan Buis krijgt het woord namens de Dorpsraad Westbeemster.
Deze is in 1999 gestart en is inmiddels een Dorpsraad met 4 dorpsraden na ondertekening van convenant. (N-Beemster, Z.O. Beemster, Midden-Beemster en West-Beemster). Zij hebben diverse projecten voor elkaar gekregen: Stoplichten, buurtbus, speeltuin, vervangen brug Veeteeltlaan, drukknop Hobrederweg/Middenweg voor oversteken.

Dan wordt de pauze aangekondigd.

Na de pauze tonen Cor en Lida Roet zo’n 70 oude foto’s van Westbeemster. Het was een feest van herkenning voor de ouderen.

Na het tonen van de foto’s nam Machiel van der Plas het woord namens Hermon. (Herontwikkeling monumenten). Dit is een zelfstandig bedrijf, die zelf de gebouwen opkoopt.
Hermon is in 2014 benaderd door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed uit Amersfoort (soort miniministerie met 500 personeelsleden), om na te denken over een nieuwe functie van de Joannes de Doperkerk te Westbeemster.
De nieuwe functie van de kerk wordt woongebouw voor zorgbehoefte.
Hermon ziet alle gebouwen als een “ensemble”, en willen een nieuwe dynamiek hebben op deze plek. Zij hebben echter wel de lokale bevolking nodig voor keuze’s die gemaakt gaan worden.
Hermon verwacht tussen nu en 3 maanden het definitieve koopcontract te tekenen met het Bisdom. Het hele project ligt nu al 3?4 jaar stil.
Hierna zal het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd.
Zij gaan voor 3 woonlagen in kerk met multifunctionele ruimte.
Van de 8 punten, die zij moeten volgen, administratief, zijn ze nu op punt 3.
Hermon wil graag kennismakingsgesprek met “buren”. Voetbal, Kerckhaen, Koetshuis, alsook de gemeente erbij. Zodra ze eigenaar zijn, wordt dit in werking gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *